Polkuretki

Polkuretki

Ensimmäinen polkuretki toteutettiin kaksipäiväisenä 26.10. - 27.10.1963. Mukana avausretkellä oli 844 patikoijaa. Polkuretkellä ylitettiin ensimmäistä kertaa 1000 patikoijan raja jo kolmantena vuonna, syksyllä 1965. Polkuretken ennätys saavutettiin 30-vuotisjuhlasyksynä 1993, jolloin patikoijia oli maastossa peräti 2063.

Polkuretkellä, kuten muissakaan Huovinretken kuntotapahtumissa ei laiteta numerolappua rintaan eikä oteta sekuntikellolla aikaa. Huovinretken tapahtumat ovat alusta alkaen olleet puhtaasti kuntotapahtumia. Sellaisina ne myös säilytetään.

Kartalla polkuretken lähtö- ja huoltopaikat reitistöineen. Huom. Kiertosuunta saattaa vaihdella.

Syksyn 2021 patikassa Virttaan Eräveikkojen maja ei toimi lähtöpaikkana.


Huovinretken syyspatikka ja maastopyörävaellus 4.10.2020

Pilvipoutainen, mutta vuodenaikaan nähden lämmin sää (iltapäivällä yli +15) houkutteli Säkylänharjun ja Virttaankankaan poluille yli 500 kuntoilijaa. Heistä vajaat sata osallistui opastetulle maastopyörävaellukselle, jossa oli tarjolla kolme eritasoisille polkijoille suunnattua 20-40 kilometrin retkeä. Loput, hieman yli 400 ulkoilijaa, kiersi harjumaastossa omatoimisesti 5-35 kilometrin mittaisen lenkin.

Lähtöpaikoista suosituin oli totuttuun tapaan varuskunnan ampumaradan paviljonki, josta matkaan lähti maastopyöräilijöiden lisäksi lähes 300 muuta reippailijaa. Vampulan ulkoilumajan pisteeltä maastoon starttasi melko tasan sata ja Virttaan Eräveikkojen majalta 35 kuntoilijaa.

Aktiivisimpia, sekä kokonaismäärän mukaan sekä asukaslukuun suhteutettuna, olivat säkyläläiset. Kaikkiaan Säkylästä mukana oli 81 henkilöä, joka on hieman yli prosentin kunnan väkimäärästä. Toiseksi eniten oli loimaalaisia (73) ja kolmanneksi eniten euralaisia (69). Prosenttilukutilastossa Euran ja Loimaan eteen kiilasi Huittinen (62 eli 0,62 %). Kaikkiaan edustettuna oli nelisenkymmentä kuntaa. Pääosin lähiseudulta, mutta olipahan mukana myös yksi oululainenkin.

Matkavaihtoehdoista suosituimmaksi nousi 15 kilometrin lenkki, jonka kiersi lähes puolet kaikista osallistujista. Myös ampumaradan paviljongilta lähtenyt viiden kilometrin perhelenkki Harjulinnun laavulle oli hyvin suosittu. Pisimmän, eli täyden 35 kilometrin kierroksen, kiersi tällä kertaa 17 henkilöä.

Järjestäjän silmin koronaviruksen vaikutusta osallistujamäärään on vaikea arvioida. Väkeä oli liikkeellä reilut sata vähemmän kuin syksyllä 2019. Järjestelyissä oli huomioitu vallitseva tilanne. Vilkkaimmilla lähtöpaikoilla ilmoittautumispisteet oli siirretty ulkotiloihin, käsidesiä oli tarjolla ja turvaväleistä muistuteltiin tarvittaessa.

Seuraavana pääretkenä on vuorossa laturetki sunnuntaina 21.2.2021. Samassa yhteydessä järjestetään myös maastopyöräilyvaellus toivottavasti hyvinkin lumisilla harjupoluilla.