Ajankohtaista

Jäsentiedote 2022.pdf

Huovinretken syyskokous keskiviikkona 23.11.2022


Syyspatikka ja -MTB sunnuntaina 2.10.2022

Syksyinen ulkoilutapahtuma kuntoillaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina Säkylänharjun ja Virttaankankaan maastoissa. Syyspatikan matkavaihtoehdot ovat 5-35 km. Lähtöpaikkoina toimivat Säkylän ampumaradan paviljonki ja Vampulan ulkoilumaja. Virttaan Eräveikkojen majalla ei ole kirjaamis- eikä huoltopistettä. Toki sieltä voi edelleen lähteä liikkeelle ja reitti on opastettu myös Vampulan ja Virttaan välillä. Virttaalta Vampulaan kuljetaan myötäpäivään, eli reitti ohittaa majalta lähdettyään ensin ampumaradan ja jatkaa siitä kohti Vampulaa. Paluureitti kulkee Kankaanjärven ja moottoriradan ohi.

Maastoon voi lähteä klo 9-12 ja sieltä on palattava klo 15 mennessä. Koska reitti kulkee osin alueilla, joissa liikkuminen on muina aikoina kiellettyä, takarajasta tulee ehdottomasti pitää kiinni. Paviljongin ja Vampulan lisäksi osallistumismaksuun sisältyvä mehuhuolto on Riittiön maastopisteellä.

Sotilaskotiauto palvelee tapahtuman osallistujia paviljongillla klo 9-15, Riittiössä on myytävänä muurinpohjalettuja, makkaraa itse paistettavaksi sekä kahvia, leipiä ja makeisia klo 9.00-14.30 ja Vampulassa toimii puffetti klo 9-15. Etenkin Riittiössä maksupäätteen toiminta voi olla heikkoa, joten varaa mukaan käteistä rahaa.

MTB-vaellus starttaa yhteislähtönä klo 10.00 paviljongilta. Ilmoittautuminen klo 9.30 mennessä. Tarjolla on kaksi ohjattua ryhmää: n. 25km ja 45km. Molemmat reitit kulkevat sekä Riittiön että Vampulan huoltopisteiden kautta. Muuten omat eväät, huoltovälineet ja kypäräpakko.

Osallistumismaksu on kummassakin tapahtumassa 10€ ja se sisältää tapaturmavakuutuksen, mehuhuollon sekä kunniakirjan. Vampulan ulkoilumajalla on myös sauna lämpimänä. Paviljongilla / varuskunnassa ei ole peseytymismahdollisuutta. Alle 15-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa maksutta.

Syystapahtuman suojelijana toimii Porin prikaatin apulaiskomentaja eversti Riku Suikkanen.

Huovinhiihto 2022.pdf

Järvikierros poljetaan sunnuntaina 7.8.

Huovinretken perinteinen pyöräretki poljetaan taas elokuun alussa. Keskuspaikka sijaitsee Räisälä-keskuksella Kepolassa. Retkitapahtumassa ei aikaa oteta eikä kilpailunumeroita käytetä.

Lähtöjä kirjataan kello 8 - 12 ja kirjauspiste sulkeutuu kello 15.

Kierrä järvi tai vaikka kaksi. Matkat: Pyhäjärven ympäri on n. 75 km ja täysi Köyliönjärven kierros on n. 30 km . Edellä mainittuja reittejä voit halutessasi yhdistää haluamallasi tavalla. Köyliönjärven kierros on viitoitettu. Pyhäjärven kiertäjille jaetaan tarvittaessa karttaluonnos mukaan. Kirjauspisteessä voit poiketa missä tahansa vaiheessa omaa kierrostasi.

Osallistumismaksu on 10€.

Mtb-osuus

Klo 10:00 lähtö, sotilaskodin parkkipaikka. 9:30 alkaa ilmoittautumiset ja pyritään lähtee tasalta liikkeelle: hienoja lähi-alueen polkuja.

1. aloittelijoille n 20-25 km lenkki Metsäjärvelle

2. Järven kierto mahdollisimman läheltä rantoja n70 km ja HOX ! lähtö kiperistä ( kiperintie 83, Eura) missä voi lopuksi käydä saunassa ja uimassa 3€ sekä paistella grillikodassa eväitä. Tähän ryhmään ennakkoilmoittautuminen hannukai@msn.com 6.8 mennessä.

3. ryhmät 3 ja 4 kristallirannan lenkki + mahdollinen lisälenkki. Toinen ryhmistä vedetään sähköpyörille ja vähän enemmän ajajille. Reitit ovat pääsääntöisesti helpohkoa ajettavaa mutta paikoin on haastaviakin lyhyitä pätkiä. n. 30-40 km on reittien pituudet miten sitten ryhmissä halutaan ajaa. Omat eväät, varusteet huoltoihin sekä kypärä pakko, rahaa mukaan.Laturetkellä hieman yli 700 kuntoilijaa

Alkuviikon suojakeli vaihtui viikonlopuksi pikkupakkaseen ja ratamestarit loihtivat kankaalle ja harjulle erinomaiset ladut. Kutsuun vastasi hiukan yli 700 ulkoilijaa. Tällä kertaa kaikki kolme lähtöpaikkaa olivat lähes yhtä suosittuja. Paviljonki toki säilytti niukasti asemansa suosituimpana, mutta Vampula ja Virttaa seurasivat tiukasti perässä. Tarkemmat tilastot hiihdetyistä matkoista ja osallistujakunnista ovat vielä "laskentaosaston" työpöydillä.

Sääennuste näyttää lähitulevaisuudessa hyvinkin keväiseltä. Kannattaa siis nyt nauttia olosuhteista, ennen kuin on liian myöhäistä. Sekä Huovinrinteen että Harjureitin ladut ovat huippukunnossa. Molempien kuntoa voi seurata reealiaikaisen latupalvelun kautta. Ampuma-alueella kulkevaa osuutta ei enää kunnosteta ja sille meneminen on ehdottoman kiellettyä.

Vuoden kaksi muuta Huovinretken pääretkeä järjestetään elo- ja lokakuussa. Pyörällä kierretään järviä sunnuntaina 7.8. ja syyspatikan aika on sunnuntaina 2.10. Tervetuloa silloin taas liikkumaan!Huovinretken laturetki hiihdetään sunnuntaina 20.2.2022, mutta mtb-talvisafari peruuntuu.

Erinomaisen lumitilanteen ja lieventyneiden rajoitusten ansiosta laturetki päästään hiihtämään kahden välivuoden jälkeen. Lähtöpaikkoina toimivat Huovinrinteen ampumaradan paviljonki, Vampulan ulkoilumaja ja Virttaan Eräveikkojen maja. Maastoon voi lähteä klo 9-12 ja sieltä on palattava klo 15 mennessä. Reittien pituudet ovat 5-35 km ja kaikilla reiteillä pääsee etenemään sekä perinteisellä- että luistelutyylillä. Osallistumismaksu on 10 euroa sisältäen mehuhuollon, tapaturmavakuutuksen sekä kunniakirjan. Vampulassa ja Virttaalla on myös mahdollisuus peseytyä lenkin jälkeen. Sotilaskotiauto palvelee paviljongilla klo 9-15 ja Vampulassa sekä Virttaalla toimivat puffetit. Riittiössä ei ole sotilaskodin myyntipistettä.


Huovinretken syyspatikka ja mtb-vaellus sunnuntaina 10.10.2021

Jokasyksyinen ulkoilutapahtuma kuntoillaan jälleen Säkylänharjun ja Virttaankankaan maastoissa. Syyspatikan matkavaihtoehtoina 5-35 km. Lähtöpaikkoina toimivat Säkylän ampumaradan paviljonki ja Vampulan ulkoilumaja. Tällä kertaa Virttaan Eräveikkojen majalla ei ole kirjaamis- eikä huoltopistettä. Toki sieltä voi edelleen lähteä liikkeelle ja reitti on opastettu myös Vampulan ja Virttaan välillä. Viime vuoden tapaan Virttaalta Vampulaan kuljetaan myötäpäivään, eli reitti ohittaa majalta lähdettyään ensin ampumaradan ja jatkaa siitä kohti Vampulaa. Paluureitti kulkee Kankaanjärven ja moottoriradan ohi.

Maastoon voi lähteä klo 9-12 ja sieltä on palattava klo 15 mennessä. Paviljongin ja Vampulan lisäksi mehuhuolto Riittiön maastopisteellä. Sotilaskotiauto on paikalla paviljongilla klo 9-15. Osallistumismaksu 10€.

MTB-vaellus starttaa yhteislähtönä klo 10.00 sotilaskodin parkkipaikalta. Ilmoittautuminen avautuu klo 9.30. Tarjolla on kolme ohjattua ryhmää: aloittelijoille n. 20 km lenkki harjun päälle ja takaisin maisemista nauttien sekä kokeneemmille kaksi ryhmää n. 30-40 km osin haastaviakin reittejä ajaen. Pidemmät lenkit kiertävät Vampulan majan ja paviljongin kautta, joissa on mahdollista ostaa puffetin ja sotkuauton tuotteita. Muuten omat eväät, huoltovälineet ja kypäräpakko.

Osallistumismaksu on 10€. Sisältäen juomahuollon paviljongilla ja Vampulassa.

Huovinretken pyöräretki ja mtb-vaellus sunnuntaina 1.8.2021

Takavuosina kesäkuun alussa järjestetty järvikierros ja mtb-vaellus on siirtynyt pysyvästi elokuun alkuun. Tänä vuonna Köyliönjärven ympäri poljetaan sunnuntaina 1.8. Matkaan voi lähteä sekä Säkylähallilta että Räisälä-keskukselta klo 8-12. Reitti on viitoitettu vastapäivään. Pyhäjärven ympäri on myös luonnollisesti mahdollista ajaa. Tuota järvikierrosta varten löytyy karttoja lähtöpaikoilta.

Osallistumismaksu retkelle on 10 euroa ja se sisältää tapaturmavakuutuksen, juomahuollon Säkylä-hallilla ja Räisälä-keskuksella, kunniakirjan sekä suihkumahdollisuuden Säkylähallilla. Lisäksi kaikki osallistuneet osallistuvat arvontaan, joka suoritetaan 10.10. järjestettävän syyspatikan jälkeen.

Maantiepyöräilyn lisäksi järjestetään ohjattu mtb-vaellus. Mtb-porukka lähtee liikkeelle varuskunnasta, sotilaskodin parkkipaikalta, klo 10. Ilmoittautumispiste avautuu klo 9.30. Tarjolla on kaksi tasoryhmää. Toinen ryhmistä kiertää Metsäjärven lenkin, reilut 20 kilometriä, rauhalliseen tahtiin. Toinen puolestaan aluksi Metsäjärven-Harjulinnun -reitin (n. 27 km) ja palaa huoltotauolle lähtöpaikalle. Sen jälkeen matka jatkuu halukkaiden osalta Hallasuon laavun, Kristallirannan ja Kekkosplassin kautta takaisin varuskuntaan. Lisälenkille tulee mittaa n. 30 kilometriä. Toisen ryhmän matkavauhti on hivenen reippaampaa ja reitti sisältää joitakin teknisesti haastavia osuuksia.

Mtb-vaelluksen osallistumismaksu on 10 euroa ja se sisältää tapaturmavakuutuksen, vesihuollon varuskunnan lähtö/-huoltopisteellä, kunniakirjan pyydettäessä sekä suihkumahdollisuuden Säkylähallilla.

Huovinretken avoin latu sunnuntaina 21.2.2021 on peruttu

Huovinretken hallitus on päättänyt, että tänä vuonna ei järjestetä varsinaista laturetkeä. Myös tilalle kaavailtu avoin latu peruuntuu AVIn todettua sen yleisötilaisuudeksi.

Omatoiminen kuutamoretki Metsäjärven kodalle perjantaina 29.1.2021

Tämän vuoden kuutamoretki suuntautuu Metsäjärvelle. Kodan ovet ovat avoinna klo 18-20. Huovinretki tarjoaa makkaraa paistettavaksi 50:lle ensimmäiselle. Mehut ja muut mahdolliset eväät osallistujien tulee huolehtia itse. Metsäjärvelle löydät seuraamalla ulkotulia. Ensimmäiset ovat Kankaanpääntien varressa. Koska sääennuste lupailee pilvistä keliä, kannattaa varautua myös otsalampulla.

Kodalle tampataan moottorikelkalla ura, joten sinne pääsee sekä kävellen että suksilla. Paikalla on myös lumikenkiä testaamista varten. METSÄJÄRVEN JÄÄLLE MENO ON KIELLETTY ARVAAMATTOMAN JÄÄTILANTEEN VUOKSI.

Satakunnassa voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti sisätiloissa voi kokoontua korkeintaan 20 henkilöä. On siis mahdollista, että joudut hetken odottamaan pääsyäsi kodan sisätiloihin. Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten on myös syytä varata mukaan kasvomaski, jota tulee sisällä ruokailua lukuunottamatta käyttää, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa. Ethän osallistu retkelle, jos tunnet itsesi hiukankin sairaaksi.

Syyspatikalla ja maastopyöräilyvaelluksella 4.10.2020 osallistujia yli 500

Pilvipoutainen, mutta vuodenaikaan nähden lämmin sää (iltapäivällä yli +15) houkutteli Säkylänharjun ja Virttaankankaan poluille yli 500 kuntoilijaa. Heistä vajaat sata osallistui opastetulle maastopyörävaellukselle, jossa oli tarjolla kolme eritasoisille polkijoille suunnattua 20-40 kilometrin retkeä. Loput, hieman yli 400 ulkoilijaa, kiersi harjumaastossa omatoimisesti 5-35 kilometrin mittaisen lenkin.

Lähtöpaikoista suosituin oli totuttuun tapaan varuskunnan ampumaradan paviljonki, josta matkaan lähti maastopyöräilijöiden lisäksi lähes 300 muuta reippailijaa. Vampulan ulkoilumajan pisteeltä maastoon starttasi melko tasan sata ja Virttaan Eräveikkojen majalta 35 kuntoilijaa.

Aktiivisimpia, sekä kokonaismäärän mukaan sekä asukaslukuun suhteutettuna, olivat säkyläläiset. Kaikkiaan Säkylästä mukana oli 81 henkilöä, joka on hieman yli prosentin kunnan väkimäärästä. Toiseksi eniten oli loimaalaisia (73) ja kolmanneksi eniten euralaisia (69). Prosenttilukutilastossa Euran ja Loimaan eteen kiilasi Huittinen (62 eli 0,62 %). Kaikkiaan edustettuna oli nelisenkymmentä kuntaa. Pääosin lähiseudulta, mutta olipahan mukana myös yksi oululainenkin.

Matkavaihtoehdoista suosituimmaksi nousi 15 kilometrin lenkki, jonka kiersi lähes puolet kaikista osallistujista. Myös ampumaradan paviljongilta lähtenyt viiden kilometrin perhelenkki Harjulinnun laavulle oli hyvin suosittu. Pisimmän, eli täyden 35 kilometrin kierroksen, kiersi tällä kertaa 17 henkilöä.

Järjestäjän silmin koronaviruksen vaikutusta osallistujamäärään on vaikea arvioida. Väkeä oli liikkeellä reilut sata vähemmän kuin syksyllä 2019. Järjestelyissä oli huomioitu vallitseva tilanne. Vilkkaimmilla lähtöpaikoilla ilmoittautumispisteet oli siirretty ulkotiloihin, käsidesiä oli tarjolla ja turvaväleistä muistuteltiin tarvittaessa.

Seuraavana pääretkenä on vuorossa laturetki sunnuntaina 21.2.2021. Samassa yhteydessä järjestetään myös maastopyöräilyvaellus toivottavasti hyvinkin lumisilla harjupoluilla.